Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Dabas aizsardzības pārvalde: Ļaujiet ronēnam atpūsties

© facebook/ekrānšāviņš/ Dabas aizsardzības pārvalde

Kā ziņo Latvijas Dabas aizsardzības pārvalde, vērīgi ļaudis jau vairākkārt ziņojuši par kādu ronēnu, kurš visai bieži manāms Kolkasraga pludmalē.

Cilvēki esot bijuši satraukti par dzīvnieka veselības stāvokli, tomēr Dabas aizsardzības pārvalde uzsver - dzīvniekam viss ir vislabākajā kārtībā.

“Kolkasragā atkal atpūšas tas pats ronēns, kurš pēdējās divas nedēļas daudziem neliek mieru. Vieniem šķiet, ka tas jāglābj, citi domā, ka tas ir novārdzis un izskalots krastā. Vēl kāds skaidri zina, ka tas traumēts un tam paralizētas pakaļkājas...

Neskatoties uz to, ka aizmugurē, pie astes, šim mazulim ir neliels nobrāzums, aptuveni divu eiro monētas lielumā, patiesībā ronēns jūtas labi, ir apaļīgs un ņiprs, un ja kāds mēģinās pienākt par tuvu - var sāpīgi iekost! Vienīgais, ko viņš vēlas - lai viņu netraucē un ļauj atpūsties! Atguvis spēkus, tas atkal dosies jūrā, kur to gaida mamma un zivis!” vēsta ieraksts Latvijas Dabas aizsardzības pārvaldes facebook kontā, kurš papildināts arī ar dzīvnieka fotoattēlu.