NOVĒRTĒ: Šādi mūsu olimpieši izskatīsies Olimpiskajās spēlēs Rio

© Žoržs Tikmers, LOK, twitter

Šodien sabiedrības vērtējumam tika nodoti tērpi, kuros mūsu valsts labākie sportisti piedalīsies šovasar augustā notiekošajās Vasaras Olimpiskajās spēlēs Brazīlijā.

Olimpisko kolekciju ir veidojusi 15 radošu augstākās klases dizaineru komanda. Stingrā Latvijas Olimpiskās komitejas vadībā apģērbi sportistiem un viņus pavadošajam personālam ir šūti pēc individuāliem mēriem, ņemot vērā arī sportistu vēlmes. Kolekcija ir veidota tradicionālās Latvijas krāsās - baltā, bordo un pelēkā, turklāt ir izmantota Latvijas olimpiskās komandas identitātes zīme - pīne. Prezentācijā piedalīsies arī vairāki sportisti, to starpā Aleksandrs Samoilovs, Jānis Šmēdiņš, Gunta Latiševa-Čudare un Anastasija Grigorjeva.

Olimpiešu vizuālās koncepcijas izstrādē Latvijas Olimpiskā komiteja iesaistīja Latvijā atzītus māksliniekus un nozares speciālistus - XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku un Latvijas Nacionālās bibliotēkas radošo direktoru Gati Mūrnieku, modes mākslinieku un konsultantu Bruno Birmani, kā arī kompāniju "Asketic" un tās radošo direktoru Miķeli Baštiku.

Izveidotā komandas identitāte tika nodota "4F" dizaineru komandai, kas pētīja Latvijas vēsturi un kultūras mantojumu, kā arī smēlās iedvesmu no arhīvu materiāliem un Latvijas Olimpiskās komitejas dotajām fotogrāfijām.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.