Krimas tatāri aicina ES noteikt embargo Krievijas naftai

© SCANPIX

Krimas tatāru pārstāvniecības institūcija “Medžliss” aicina Eiropas Savienībau noteikt pagaidu embargo Krievijas naftai, vēstī ziņu aģentūra UNIAN.

Ar šādu paziņojumu medijiem klajā nāca “Medžlisa” priekšsēdētājs Refats Čubarovs. Viņš norādīja, ka ir pastiprinājušās represijas pret Krimas tatāriem un starptautiskajai sabiedrībai nevajadzētu to atstāt bez ievērības.

"Mēs aicinām uz Krievijas Federācijas atslēgšanu no banku sistēmas SWIFT. Es arī runāju par to, lai Eiropas valstis izskatītu jautājumu par iespējamu, kaut vai īslaicīgu, embargo energoresursiem no Krievijas, konkrēti, naftai," sacīja Krimas tatāru pārstāvis.

Jau ziņots - Eiropas Parlaments paredz 12. maija sēdē rīkot debates un pieņemt rezolūciju par Krimas tatāru tiesību pārkāpšanu no Krievijas anektētajā teritorijā.

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais