Meteorologi iepriecina ar laika prognozi svētdienai

© @opera_balets/twitter

Diena paies bez nokrišņiem, pūtīs lēns vējš un gaiss iesils no +19 līdz +24 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, šīs nedēļas noslēgums un nākamās nedēļas sākums Latvijā aizritēs ar sausiem un saulainiem laika apstākļiem, jo virs mūsu reģiona atradīsies pat anticiklona centrs. Arī vējš šajās dienās būs lēns, sākumā pūtīs galvenokārt no ziemeļu puses, bet brīvdienās pakāpeniski iegriezīsies pat no austrumu puses, vienīgi piekrastes rajonos veidosies brīze, jo ir liels kontrasts starp gaisa temperatūru virs sauszemes un ūdens. Naktis un rīti vēl būs dzestri - minimālā temperatūra aizvien gaidāma tikai +2...+7 grādu robežās un uz augsnes dažviet arī salnas, bet dienas laikā gaiss iesils līdz +18...+23 grādiem, valsts dienvidu rajonos vēl par 1-2 grādiem vairāk, tikai piekrastes rajonos, pieturoties ziemeļu puses vējam vai dienas vidū iegriežoties jūras brīzei, temperatūra pieturēsies zemāka.

No trešdienas anticiklons atkāpsies uz austrumiem un virs Latvijas pastiprināsies ciklona ietekme. Ciklona centrs gan atradīsies tālu virs Eiropas dienvidu, pēc tam centrālajiem rajoniem, tomēr tā ietekmē mūsu reģionā palielināsies atmosfēras nestabilitāte - naktīs mākoņi pakāpeniski izklīdīs un līs maz, bet dienas laikā, gaisam iesilstot, mākoņi atkal intensīvi veidosies, nesot pat lietusgāzes, arī pērkona negaisu. Ar austrumu, dienvidaustrumu vējiem Latvijā turpinās ieplūst siltas gaisa masas - dienas laikā maksimālā temperatūra gan būtiski nepaaugstināsies, jo būs vairāk mākoņu un pūtīs stiprāks vējš, tomēr naktis jau būs siltākas un salnas vairs nav gaidāmas. Ļoti iespējams, ka nākamās nedēļas beigās siltās gaisa masas no mūsu reģiona tomēr atkāpsies.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais