Kanādas postošie ugunsgrēki iesprosto glābšanas konvoju

© BBC

Kanāda joprojām plosām meža ugunsgrēki, kuru izpostītā platība ir lielāka par ASV pilsētas Ņujorkas teritoriju. Liesmas piektdien iesprostoja glābšanas konvoju, kurš evakuēja vietējos iedzīvotājus, vēsta BBC.

Piektdien Kanādā Albertas provincē turpinājās evakuācijas darbi no Fortmakmari pilsētas, kuru visvairāk izpostījuši meža ugunsgrēki. Glābšanas konvojs, kurš pavadīja cilvēkus no Fortmakmari ziemeļiem, liesmu dēļ nespēja turpināt ceļu. Drīz vien glābēji atrada citu ceļu, kā paglābt iedzīvotājus.

Vairāki desmiti tūkstoši cilvēki izglābti ar gaisa transportu. Vēl četri tūkstoši pametīs savas mājas svētdien.

Pastāv bažas, ka ugunsgrēkus nebūs iespējams tik drīz nodzēst, jo laika prognozes liecina par vējaināka laika iestāšanos.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais