Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Latvijā

Šlesers un Šķēle tikušies prezidenta apartamentos viesnīcā Rīdzene

Foto no viesnīcas Rīdzene reklāmas materiāliem © revalhotels.com

Rezonansi ieguvusī tikšanās starp Aināru Šleseru, Andri Šķēli un vairākiem LPP/LC un TP vadošajiem politiķiem aizvadītajā nedēļā notikusi viesnīcas Rīdzene prezidenta apartamentos, Neatkarīgā noskaidroja no avotiem, kas nav saistīti ar abām partijām.

Tikšanās notika pēc Aināra Šlesera iniciatīvas un tieši viņš izraudzījies vietu, kur notiks sarunas. Tautas partijas uzstādījums bijis, lai tas ir neitrālā teritorijā – tātad ne TP birojā Zigfrīda Annas Meierovica bulvārī 1, ne Rīgas domē vicemēra Šlesera kabinetā. Prezidenta apartamentos ir vairākas telpas. Saruna notikusi apartamentu viesistabā.

Viesnīcu bārus un luksusa numuriņus ietekmīgi politiķi un biznesa cilvēki nereti izmanto kā tikšanās vietu nostāk no svešām acīm, jo tajās ir mazāka iespēja, ka ieklīdīs publika no malas.

Pieczvaigžņu viesnīcu Rīdzene Rīgas centrā blakus ASV vēstniecībai ir grūti nosaukt par neitrālu vietu, jo Šlesers tur nereti mēdz norunāt tikšanās. Rīdzenē LPP/LC arī sagaidīja pašvaldību vēlēšanu rezultātus 6. jūnija naktī. Tomēr šajā viesnīcā nereti ir manīts arī Šķēle, kurš tur mēdz norunāt darījumu sarunas, stāsta tie, kas šad tad iegriežas Rīdzenē. Pēdējo reizi tas bijis pavisam nesen.

Neatkarīgā jau rakstīja, ka aizvadītajā nedēļā notika TP un LPP/LC tikšanās, kur apspriests abu partiju redzējums uz ekonomisko situāciju, runāts par gaidāmajām vēlēšanām un iespējamiem scenārijiem un koalīcijām pēc vēlēšanām. Tomēr iespēja startēt 10. Saeimas vēlēšanās oktobrī ar vienu sarakstu nav dienaskārtībā, Neatkarīgajai iepriekš uzsvēra gan Šlesers, gan Šķēles pārstāvis Romāns Meļņiks.

Bez Šlesera no LPP/LC sarunās piedalījies Rīgas domnieks Andris Ameriks un partijas ģenerālsekretārs un Saeimas deputāts Vitālijs Aizbalts. TP bez Šķēles pārstāvējuši valdes locekļi Māris Kučinskis un Vineta Muižniece.