Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Latvijā

Nodibināta Kaimiņa partija "KPV"

© F64

Šodien Rīgā Lielajā ģildē tika nodibināta pie frakcijām nepiederošā Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa partija "KPV".

Vienbalsīgo balsojumu klātesošie sveica, pieceļoties kājās, kā arī paužot ovācijas ar saucieniem un dažiem svilpieniem.

Partijas dibināšanai pirms tam reģistrējās 385 partijas biedri.

Kaimiņš dibināšanas kopsapulcē norādīja, ka biedriem jābalso vai nu "par" vai "pret", bet ne "atturoties".

Kopsapulces vadība iepriekš norādīja, ka tiem, kas balsos pret, būs jāpamet kopsapulce. Pēc tam, kad tika izteikti minējumi, ka atsevišķi cilvēki nenobalsoja, gan Kaimiņš, gan citi klātesošie aicināja norādīt, kas ir tie, kas nepiedalījās balsojumos. Galu galā izrādījās, ka konkrētais cilvēks vai nu bija uz brīdi nozaudējis mandātu, vai arī tas nebija partijas biedrs.

Par šodien dibinātās partijas "KPV" valdes priekšsēdētāju ievēlēts Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš un partijas valdē lielākoties ievēlēti viņa atbalstītie kandidāti.

Partijas valdē tika ievēlēti Kaimiņš, Ilmārs Poikāns, Liene Eglāja, Uldis Neilands, Matīss Kaļāns, Armands Kincs, Marita Eisaka, Miks Vizbulis un Atis Zakatistovs.

Kaimiņš pirms balsojuma par valdes locekļiem norādīja, ka viņš balsos par deviņiem kandidātiem - maksimālo valdes locekļu skaitu. Balsošanas sākumā politiķis atgādināja, ka jāseko līdzi par ko tiek balsots, jo viņam ar šiem cilvēkiem būs jāstrādā. Viņš, piemēram, mudināja izvērtēt savu rīcību balsojumā par "dzejnieku" jeb partijas biedru, kurš kandidēšanas runā savu redzējumu par stāvokli valstī izteica dzejā.

Balsojums bija atklāts un Kaimiņš sēdēja prezidijā, tāpēc klātesošie varēja redzēt, kā politiķis balso. Nākamajos balsojumos lielu atbalstu saņēma tie pretendenti, par kuriem balsoja arī pats deputāts, savukārt citi kandidāti lielākoties neguva tik pārliecinošu atbalstu.