Sēdē uzklausīs priekšlikumus pedagogu algu reformas modelim

© F64

Šodien notiks pirmā darba grupas sēde par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) jauno algu reformas modeli, kurā plānots uzklausīt priekšlikumus modeļa īstenošanai.

Kā pirmdien, 25.aprīlī, stāstīja izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V), lai rastu pārliecību, kā reforma atsauksies uz katra novada izglītības sektoru, ministrijas pārstāvji tiksies ar katras izglītības pārvaldes pārstāvjiem. Līdzās šīm sanāksmēm notiks arī divas darba grupu sanāksmes, kurās paredzēts uzklausīt priekšlikumus modeļa īstenošanai.

Pirmā darba grupas sēde notiks šodien, bet otra - 6.maijā. Sēdes notiks IZM telpās.

Saistošo noteikumu saskaņošanas procedūru paredzēts sākt 10.maijā, savukārt 30.maijā šos noteikumus iesniegt valdībā.

Kā ziņots, IZM iecerētā pedagogu algu reforma, kurai spēkā būtu jāstājas jau 1.septembrī, paredz palielināt skolēnu skaitu uz vienu skolotāju. IZM ir aprēķinājusi, ka, īstenojot atalgojuma reformu, zemākā pedagogu algas likme palielināsies par 62%, no 420 eiro kāpjot līdz 680 eiro.

Latvijā

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Austrumu pārvalde meklē bezvēsts prombūtnē esošo 2014. gadā dzimušo Gabrielu Krūmiņu. Zēns šā gada 19. septembrī izgāja no mājām Rīgā, Krustpils ielā, lai it kā dotos uz skolu Rīgā, Sesku ielā, taču uz mācību stundām nav ieradies. Gabriels nav atgriezies mājās.