Čerņeckis: VID izmeklētājus grūti motivēt

© F64

Pēdējā laikā kļuvis ļoti grūti motivēt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) izmeklētājus labiem darba rezultātiem, žurnālistiem sacīja VID ģenerāldirektora vietnieks noziedzības apkarošanas jomā Kaspars Čerņeckis.

"Tam par iemeslu ir tas, ka pēdējos mēnešos darbinieku uzvārdi tiek publiski apspriesti, interpretēti dažādos kontekstos, par viņiem tiek izvirzīti dažādi pieņēmumi," sacīja Čerņeckis.

Viņš norādīja, ka arvien biežāk tiek nopludināti VID dokumenti, tie tiek interpretēti, izvirzītas sazvērestības teorijas.

"Tāpat arī labi VID darba rezultāti, atklātie noziegumi tiek atspoguļoti pilnīgi pretēji, kā kaut kas negatīvs. Tādējādi izmeklētājiem pazūd tā dzirkstele, kas nepieciešama teicamai darba uzdevuma veikšanai," piebilda Čerņeckis.

Pirms divām nedēļām Čerņeckis paziņoja, ka pēdējā laikā notiek organizētās noziedzības grupējuma rīkota nomelnošanas kampaņa pret VID. "Mēs labi zinām, kurš organizētās noziedzības grupējums rīko šo kampaņu. Tiek darīts viss iespējamais, lai nomelnotu VID un tā darbiniekus," uzsvēra Čerņeckis. Viņš gan konkrētus vārdus nenosauca.

Savukārt VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone iepriekš norādījusi, ka vairākas tiesībsargājošās iestādes ir pārliecinātas par to, ka pret VID patlaban tiek rīkota nomelnošanas kampaņa. Par šo tematu Pētersonei bijušas sarunas ar Drošības policijas, Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja, Valsts policijas vadību un ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeijeru. Arī šīs iestādes uzskatot, ka notiek nomelnošanas kampaņa.

Svarīgākais