Drīz pieņems lēmumus par VID darbinieku rotāciju

© F64

Patlaban vēl nav pieņemti visi lēmumi par plānoto Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieku rotāciju, un tas notiks vai nu piektdien, vai nākamās nedēļas sākumā, žurnālistiem sacīja VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

"Tie nav mani vienpersoniski lēmumi, par to tiek runāts arī ar finanšu ministri un premjeru, tāpēc pagaidām vēl visi punkti uz "i" nav salikti," sacīja Pētersone.

Viņa norādīja, ka lēmumi tiks pieņemti vai nu rīt, vai nākamās nedēļas pašā sākumā, un par tiem tiks paziņots kopīgā preses brīfingā ar finanšu ministri Danu Reiznieci-Ozolu (ZZS).

Tāpat Pētersone norādīja, ka maldīgas ir runas par to, ka darbinieku rotēšana uz citām iestādēm būtu VID vēlme atbrīvoties no negodprātīgiem darbiniekiem.

"Tie darbinieki, par kuriem ir aizdomas kādā negodprātīgā rīcībā, netiks pārcelti uz citām struktūrām, bet visas ar viņiem saistītās pārbaudes notiks VID iekšienē," uzsvēra Pētersone.

Iepriekš Pētersone finanšu ministrei iesniedza Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību.

Finanšu ministre uzdeva Pētersonei līdz 1.maijam nodrošināt, lai tie darbinieki, uz kuriem kritusi nopietna aizdomu ēna, vairs nestrādātu VID struktūrās.

Reizniece-Ozola arī uzdeva veikt visu svarīgāko VID struktūrvienību vadītāju un viņu vietnieku rotāciju. Turpmāk šāds rotācijas mehānisms VID struktūrās būs regulārs, un ik pa pieciem gadiem būs jānodrošina vadītāju rotācija.

Rotācijā būs iesaistīti vairāk nekā 20 VID struktūrvienību vadītāju un vietnieku, kā arī citu darbinieku.

Svarīgākais