ANO forumā apliecināta Latvijas apņēmība veicināt starpkultūru dialogu

© scanpix

Uzrunājot ANO Civilizāciju alianses 7.globālā foruma Baku dalībniekus, Ārlietu ministrijas (ĀM) parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica (V) apliecinājusi Latvijas apņēmību aizstāvēt cilvēktiesības un veicināt starpkultūru dialogu, lai saliedētu sabiedrību un novērstu ekstrēmismu.

Kalniņa-Lukaševica savā uzrunā uzsvērusi arī vārda brīvības un mediju lietpratības nozīmīgumu, aģentūru LETA informēja ĀM. Viņa atgādinājusi, ka brīva informācijas un ideju plūsma ir būtisks demokrātiskās sabiedrības stūrakmens. Tāpat parlamentārā sekretāre atgādinājusi, ka Latvija ir pastāvīgi atbalstījusi izteiksmes brīvības aizsardzību kā tradicionālajos, tā arī digitālajos medijos.

Pieminot Latvijas ieguldījumu, Kalniņa-Lukaševica atgādinājusi par 2016.gada jūnijā Rīgā plānoto Eiropas Mediju un informācijas lietpratības forumu.

Baku forumā pieņemta deklarācija, kurā tika apstiprināts atbalsts alianses pamatprincipiem un tās turpmākajai darbībai. Deklarācijā uzsvērta nepieciešamība stiprināt ANO Civilizāciju alianses aktivitātes četros virzienos, kas iekļauj jaunatni, izglītību, medijus un migrāciju, lai novērstu vardarbīgo ekstrēmismu un terorismu un veicinātu cieņu un iecietību pret reliģisko un kultūru dažādību.

Deklarācijā arī minēts, ka pasaulē, kurā aizvien vairāk informācijas tiek iegūts internetā, tiesībām, kas cilvēkiem ir reālajā dzīvē, ir jābūt arī, lietojot internetu. Tajā akcentēts, ka elektroniskie mediji un internets ir nozīmīgs ANO Civilizāciju alianses aktivitāšu elements, lai būvētu tiltus un pretotos polarizācijai.

Svarīgākais