Mediķi cer, ka 1. maija tautas sapulce politiķus neatstās vienaldzīgus

© F64

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) vēl cer, ka 1.maijā gaidāmā tautas sapulce politiķus neatstās vienaldzīgus un veselības aprūpes finansējums vēl tiks pārskatīts, aģentūrai LETA sacīja arodbiedrības vadītājs Valdis Keris.

Taujāts, kad arodbiedrība varētu rīkot padomes sēdi, lai lemtu par neuzticības izteikšanu premjerministram Mārim Kučinskim (ZZS), Keris sacīja, ka vispirms vēl jāorganizē gaidāmā akcija. Tomēr, ja izrādīsies, ka "politiskā biezādainība ir tik liela, ka nekāda pozitīva rezultāta nav, tad arī lemsim", piebilda arodbiedrības vadītājs.

Keris skaidroja, ka neuzticības izteikšana Kučinskim būtu arodbiedrības viedoklis par premjera neatbilstību ieņemamam amatam. Arodbiedrība arī šādi cer veicināt diskusiju, jo jautājums par finansējumu veselības aprūpei ir "pietiekami nopietns visiem".

Mediķis gan piebilda, ka informācija par situāciju ir nodota arī Saeimas Sociālo un darba lietu komisijai, kur vairums deputātu pauž izpratni par akcijas rīkošanas iemesliem. "Nav tā, ka visi politiķi būtu pār vienu kārti metami," piebilda Keris.

Kā ziņots, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS), kurā ir arī LVSADA, 1.maijā organizēs tautas sapulci "Par cienīgu darbu un cienīgu darba samaksu veselam un izglītotam cilvēkam Latvijā".

Plānots, ka akcija varētu notikt Doma laukumā ap plkst.12. Akcija būs arodbiedrību pārstāvju pārrunas par to, kas patlaban notiek dažādās nozarēs - veselības aprūpē, izglītībā, kultūrā, iekšējā un valsts drošībā kopumā. "Mums ir ļoti lielas bažas, ka pašreiz ir diezgan vājas valsts pozīcijas rūpēs par tiem cilvēkiem, kas ir Latvijā," iepriekš sacījis LBAS vadītājs Pēteris Krīgers. Akcijā pašlaik tiek plānots pulcēt aptuveni 1000 cilvēkus. Akcijas rīkotāji cer, ka tajā piedalīsies ne tikai galvaspilsētas, bet arī reģionu iedzīvotāji.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais