Slēpjot nozieguma pēdas, Grobiņā tiek notverts kāds vīrietis

© Valsts policija

Cenzdamies slēpt savu saistību ar narkotisko vielu glabāšanu, 33 gadus vecs vīrietis Grobiņā atkritumos izmetis lielu daudzumu recepšu medikamentu un tieši tā dēļ ticis aizturēts.

Valsts policijas Liepājas iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļa aprīļa sākumā kriminālvajāšanas uzsākšanai prokuratūrai nodeva kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 253. panta 2. daļas - Par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt (..), ja tās izdarītas ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā.

Kriminālprocess tika ierosināts pret 1983. gadā dzimušu vīrieti. Vēl pagājušā gadā Grobiņā, pie pilsētas sporta centra, nakts laikā tika pamanīts kāds vīrietis, kurš atkritumu konteinerī izmeta maisiņu ar recepšu medikamentiem. Pārbaudot iepakojuma saturu, tika konstatēts, ka vīrietis izmetis Clonazepama un Tramadola tabletes – kopumā 311.

Pateicoties DNS paraugiem, ekspertīzē izdevās pierādīt vīrieša saistību ar izmestajām tabletēm. Minētais vīrietis jau agrāk bija nonācis policijas redzeslokā. Šobrīd viņš jau izcieš brīvības atņemšanas sodu par citu līdzīga rakstura pārkāpumu.
Ja tiesa vīrieti atzīs par vainīgu šajā noziegumā, tad viņam draud sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.
 

PatīkShow more reactions
KomentētDalies

Latvijā

Kovšu ezera krastā slejas turīgajiem paredzētais spa komplekss, kuru būvē par nodokļu maksātāju naudu. Šobrīd tas vairāk atgādina par lielu naudu būvētu nevajadzīgu pieminekli, jo gribētāji izmantot neatrodas. Tikmēr pašvaldība grimst parādos, jāatlaiž cilvēki, investori iet ar līkumu. Kaut kas tāds pat citviet Latgalē netiktu pieciests. Tomēr vēlētāju daļa pret to ne tikai neprotestē, bet pat atbalsta.

Svarīgākais