Keri aicinājuši uz Drošības policiju par kārtības garantēšanu tautas sapulcē

© F64

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības (LVSADA) vadītāja Valda Kera aicināšana uz Drošības policiju nav saistīta ar kādu iespējamu pretvalstisku rīcību, bet gan ar sabiedriskās kārtības un drošības garantēšanu, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" skaidroja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

Premjers sacīja, ka vēlas kliedēt bažas par to, ka kāds no valdības varētu iespaidot Drošības policiju. "Viņiem šobrīd ir savs darbs gan saistībā ar 1.maiju, gan 9.maiju. Viņu uzdevums ir gūt pilnīgu skaidrību," sacīja Kučinskis. "Ņemot vērā, ka Darba svētki tiek organizēti arī nedaudz politiski, tad jābūt kaut kādai skaidrībai, ko līguma partneris dara šajā jautājumā," viņš turpināja.

Premjers piebilda, ka noteikti "nav runa" par pretvalstiskumu. Tāpat viņš nekādā gadījumā to nesaista ar iespējamu neuzticības izteikšanu, uzsverot, ka tas nav Drošības policijas uzdevums.

Kā ziņots, Latvijas brīvo arodbiedrību savienība (LBAS), kurā ietilpst arī LVSADA, 1.maijā organizēs tautas sapulci "Par cienīgu darbu un cienīgu darba samaksu veselam un izglītotam cilvēkam Latvijā".

Plānots, ka akcija varētu notikt Doma laukumā ap plkst.12. Akcija būs arodbiedrību pārstāvju pārrunas par to, kas patlaban notiek dažādās nozarēs - veselības aprūpē, izglītībā, kultūrā, iekšējā un valsts drošībā kopumā. "Mums ir ļoti lielas bažas, ka pašreiz ir diezgan vājas valsts pozīcijas rūpēs par tiem cilvēkiem, kas ir Latvijā," iepriekš sacījis LBAS vadītājs Pēteris Krīgers. Akcijā pašlaik tiek plānots pulcēt aptuveni 1000 cilvēkus. Akcijas rīkotāji cer, ka tajā piedalīsies ne tikai galvaspilsētas, bet arī reģionu iedzīvotāji.

Tāpat vēstīts, ka ņemot vērā, ka apstiprinātajā valdības rīcības plānā nav paredzēts konkrēts finansējuma pieaugums no iekšzemes kopprodukta veselības aprūpes budžetam, LVSADA drīzumā sasauks ārkārtas padomes sēdi, kurā lems par neuzticības izteikšanu premjerministram.

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais