No jauniešiem Juglā atsavina marihuānu

© Valsts policija

Valsts policija saņēma operatīvo informāciju par personām, kuras, iespējams, glabā un pārdod narkotiskās vielas.

Pārbaudot saņemto informāciju, 21. aprīlī ap pulksten 15.00 Rīgas Teikas iecirkņa kriminālpolicisti pārmeklēja 1990. gadā dzimušu vīrieti un pie viņa atrada marihuānu. Vēlāk, veicot kratīšanu vīrieša dzīvesvietā, tika atrasts vēl vairāk šīs pašas narkotiskās vielas. Kopā likumsargi atrada un konfiscēja gandrīz 73 gramus marihuānas.

Turpinot operatīvo darbu, naktī no 21. uz 22. aprīli pēc pulksten 01.00 policisti veica kratīšanu arī 1992. gadā dzimuša jaunieša dzīvesvietā Juglā. Viņa dzīvesvietā tika atrasti un atsavināti vairāk nekā 197 grami marihuānas. Šajā pašā adresē tika aizturēti arī jaunā vīrieša kompanjoni – vēl viens 1992. gadā dzimis vīrietis un 1991. gadā dzimis vīrietis. Pie viņiem tika atrasti vēl apmēram 15 grami marihuānas.

Abās kratīšanās tika atsavināti arī 1700 eiro, kas, visticamāk, iegūti realizējot marihuānu.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par narkotisko vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu un neatļautu realizēšanu lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

1992. gadā dzimušajam vīrietim, pie kura atrasti 197 grami marihuānas, un, kurš jau iepriekš sodīts par zādzību, tiesa piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu. Savukārt pārējiem aizdomās turamajiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.