Par vjetnamiešu nelikumīgu pārvietošanas mēģinājumu - nosacīta brīvības atņemšana

© F64

Bauskas rajona tiesa šodien pasludināja spriedumu lietā par vjetnamiešu nelikumīgas pārvietošanas mēģinājumu pāri valsts robežai, piemērojot nosacītu brīvības atņemšanu ar pārbaudes laiku uz pusotru gadu, aģentūru LETA informēja Bauskas rajona tiesas kancelejas vadītāja Agrita Leveika.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Bauskas tiesa šodien skatīja krimināllietu, kurā apsūdzētas divas personas par divpadsmit Vjetnamas pilsoņu nelikumīgu pārvietošanas mēģinājumu pāri valsts robežai.

Leveika informē, ka šodien pasludināts arī spriedums. Abi apsūdzētie atzīti par vainīgiem noziedzīga nodarījuma izdarīšanā un sodīti ar brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem, nepiemērojot mantas konfiskāciju un probācijas uzraudzību. Taču tiesa, iegūstot pārliecību, ka vainīgie, sodu neizciešot, turpmāk neizdarīs likumpārkāpumus, brīvības atņemšanas sodu noteikusi nosacītu, ar pārbaudes laiku viens gads seši mēneši.

Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā apelācijas kārtībā Zemgales apgabaltiesā.

Kā ziņots, saskaņā ar prokuratūras apsūdzību 2015.gada jūnija beigās apsūdzētie vienojās nelikumīgi pārvietot pāri Latvijas un Lietuvas robežai Vjetnamas pilsoņus, aģentūru LETA iepriekš informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina.

Vjetnamiešus bija plānots ar automašīnu nogādāt Polijā.

Abas apsūdzētās personas brauca pa pirmstiesas kriminālprocesā nenoskaidrotas personas iepriekš norādīto maršrutu caur Skaistkalni uz Lietuvu un tālāk uz Suvalkiem Polijā. Vjetnamiešu nogādāšana viņiem gan neizdevās, jo abi apsūdzētie tika aizturēti.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.