Vairākums Latvijas iedzīvotāju atbalsta atklātas Ministru kabineta sēdes

© F64

Bijušais ministru prezidents Einars Repše norādījis, ka savulaik pieņemtais lēmums ieviest atklātas Ministru kabineta sēdes bija kļūdains, jo ministri tajās nedomā par sakāmo pēc būtības un baidās izpaust savu patieso viedokli. Šobrīd Ministru kabineta sēdes ir atklātas – tās tiek raidītas tiešraidē. Absolūtais vairākums (81%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem uzskata, ka Ministru kabineta sēdēm arī turpmāk ir jābūt atklātām (48% - noteikti jā; 33% - drīzāk jā). To atklāj pētījumu kompānijas TNS sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu „900 sekundes” aprīlī veiktais pētījums.

Desmitā daļa (10%) Latvijas iedzīvotāju ekonomiski aktīvajā vecumā domā, ka Ministru kabineta sēdēm turpmāk nav jābūt atklātām (2% - noteikti nē; 8% - drīzāk nē).

9% iedzīvotāju nav konkrēta viedokļa šajā jautājumā.

Par aptauju

Aptauju pētījumu kompānija TNS veica sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu „900 sekundes”, laikā no 2016.gada 19. līdz 21.aprīlim ar interneta starpniecību visā Latvijā aptaujājot 1000 Latvijas iedzīvotājus ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem.

TNS pētījums interneta vidē ir reprezentatīvs Latvijas iedzīvotāju kopumam ekonomiski aktīvajā vecumā no 18 līdz 55 gadiem. Izlases kopa ir veidota, balstoties uz gadījuma izlasi, izslēdzot pašpieteikšanos. Interneta pētījumu organizēšanā TNS strikti ievēro ESOMAR rekomendācijas aptauju internetā izlašu veidošanā un veikšanā.

Latvijā

Iedzīvotāju apmierinātība ar dzīvi Jūrmalā turpina pieaugt, sasniedzot augstāko vērtējumu pēdējo 25 gadu laikā, atsaucoties uz Sabiedriskās domas pētījumu centra "SKDS" veikto aptauju, aģentūru LETA informēja pilsētas pašvaldībā.

Svarīgākais