Svētdiena, 5.maijs

redeem Ģederts, Ģirts

arrow_right_alt Latvijā

VAKARA ZIŅAS: Žigatam četristabu dzīvoklis Valkā

Atbraukt no Valkas uz Rīgu? Nav problēmu! »Vakara Ziņas« pārliecinājās, ka Valkas kultūras nama direktors Māris Žigats to spēj paveikt pusotrās stundās © F64

No šī mēneša sākuma Valkas kultūras namu sācis vadīt Māris Žigats – grupas «Pienvedēja piedzīvojumi» līderis. Teicama vieta – vismaz no sadzīviskā aspekta spriežot.

Iepriekš tika izsludināts konkurss, kurā uz kultūras nama vadītāja vakanci pieteicās pieci pretendenti – uzvarēja Māris Žigats, kurš iepriekš bija «Radio 101» direktors un «Radio SWH» dīdžejs. Viņš ir sabilietis, mazpilsētas dzīve nav sveša, taču – Valka ir Valka. «Tā dzīvē notiek! Cilvēki brauc strādāt uz Vāciju, uz Angliju. Mans stāsts jau principā ne ar ko neatšķiras no tiem, kas brauc prom no valsts, tikai es esmu palicis šeit! No Briseles līdz Rīgai ar lidmašīnu vai no Valkas līdz Rīgai ar auto – tas pats vien ir,» norāda Māris. Turklāt mūziķim tur viss ir – viņš aizbraucis tikai ar pāris pašām nepieciešamākajām mantām, proti, žaketi, šlipsi, krekliem un vēl dažiem tīriem zeķu pāriem. «Es vēl paņēmu līdzi sporta apavus, domāju, ka būs labs laiks, taču nesanāca. Man uz vietas ir viss nepieciešamais, sākot ar kabeļtelevīziju, veļasmašīnu, ledusskapi un visu pārējo. 80 kvadrātmetru liels dzīvoklis,» priecājas Māris Žigats, kurš tagad mitinās dienesta četristabu dzīvoklī.