Uz Latvijas autoceļiem veidojas apledojums

Šodien lielākajā valsts daļā nokrišņi - slapja sniega un lietus veidā, vietām putina. Gaisa temperatūra -4....+2C. Dienā visā valsts teritorijā gaidāmi ilgstoši nokrišņi slapja sniega un lietus veidā.

Snigšanas un lietus laikā būtiski samazinās redzamība un uz brauktuvēm veidojas piebraukta sniega kārta, atkala un apledojums, nra.lv informēja VAS "Latvijas Valsts ceļi" Satiksmes informācijas centra pārstāve Nelda Neimane.

Apgrūtināta braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem ir valsts centrālajā daļā ap Rīgu, Vidzemē un Kurzemē. Brauktuves daudzviet apledo un tās tiek apstrādātas ar pretslīdes materiāliem atkārtoti.

Valsts vietējos autoceļus klāj piebraukts sniegs, uzturēšanas darbu ietvaros tiek nodrošināta to caurbraucamība un fragmentāra pretslīdes apstrāde, jo uz šiem ceļiem ir neliela satiksmes intensitāte un tie tiek apsaimniekoti saskaņā ar zemākajiem ceļu uzturēšanas līmeņiem.

"Latvijas Valsts ceļi" lūdz autovadītājus izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.

Svarīgākais