Zināms, kad atkal varētu atgriezties pavasaris

© Valters ‏@valtersb

Pirmdien Latvijā daudzviet līs, rietumu rajonos, iespējams, atkal gaidāms sniegs. Pūtīs auksts ziemeļu/ziemeļrietumu puses vējš, kas jūras piekrastē brāzmās var sasniegt pat 15-16 metrus sekundē. Gaiss iesils no +4 līdz +11 grādiem, Rīgā- no +7 līdz +9 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, vēsas un lietainas ir bijušas aizvadītās šīs nedēļas darba dienas, līdzīgi laika apstākļi saglabāsies arī nākamajā darba nedēļā – gaidāms lietus, dažviet vēl aizvien iespējams arī slapjš sniegs; vienīgi vēja ātrums mazināsies, un tik spēcīgas vēja brāzmas, kādas tika novērotas trešdien, nav gaidāmas.

Sausāks un saulaināks varētu kļūt tikai nākamās nedēļas pirmajā pusē, viena no siltākajām dienām, iespējams, būs trešdiena, kad gaiss iesils līdz +9...+14 grādiem, bet jau šajā dienā no dienvidrietumiem Latviju sāks šķērsot jauni nokrišņu mākoņi un aprīļa pēdējās dienas atkal būs mitras un dzestras.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais