Dombrovskis devies uz Vankūveru

Šodien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis dodas uz Vankūveru, lai piedalītos vairākos XXI Olimpisko ziemas spēļu sporta pasākumos, kā arī tiktos ar ārvalstu amatpersonām, sportistiem un tautiešiem Vankūverā.

Trešdien, 24.februārī Ministru prezidents paredzējis apmeklēt šorttreka 500 metru sacensības ar Haralda Silova piedalīšanos un hokeja ceturtdaļfināla spēli, nra.lv informēja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

Ceturtdien, 25.februārī Latvijas valdības vadītājs tiksies ar Kanādas ārējās tirdzniecības ministru Peteru van Lounu (Peter Van Loan), kā arī apmeklēs frīstaila sacensības. Visleras sportistu ciematā paredzēta Igaunijas delegācijas rīkotā pieņemšana sakarā ar Igaunijas valsts svētkiem, kā arī paredzēta tikšanās ar Latvijas sportistiem.

Piektdien, 26.februārī Ministru prezidents sekos līdzi biatlona 4x5,7km stafetei ar Latvijas vīriešu izlases dalību, kā arī būs klāt Jāņa Miņina un Edgara Maskalāna bobsleja četrinieku pirmajā un otrajā braucienā.

Sestdien, 27.februārī V.Dombrovskis apmeklēs kalnu slēpošanas sacensības slalomā, kurā startēs Kristaps Zvejnieks un būs klāt Jāņa Miņina un Edgara Maskalāna bobsleja četrinieku trešajā un ceturtajā braucienā, kā arī plānots apmeklēt hokeja spēli, kurā būs cīņa par bronzas medaļu.

Svētdien, 28.februārī Ministru prezidents vēros hokeja fināla spēli, kā arī būs klāt Vankūveras ziemas olimpisko spēļu Noslēguma ceremonijā un piedalīsies Kanādas premjerministra rīkotajā pieņemšanā valstu un valdību vadītājiem.

Valdis Dombrovskis Latvijā atgriezīsies 2.martā.

Latvijā

Viena no Latvijas izcilāko sportistu kalvēm – Murjāņu sporta ģimnāzija – šobrīd saskaras ar finansiālām grūtībām. Skola, kas gadiem ilgi ir veidojusi nākotnes olimpiešus un čempionus, tagad stāv izaicinājumu priekšā. Kā šī situācija ietekmēs jauno sportistu sagatavošanu un kas tiek darīts, lai atrisinātu problēmas? Par to vairāk stāsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.

Svarīgākais