Ventspils policijas šefs pie Stepanova gājis runāt par zādzībām

© nra.lv

Valsts policijas Ventspils iecirkņa priekšnieks Didzis Vilemsons, iespējams, atcerējies, kādēļ 27. janvārī, sava atvaļinājuma laikā, apmeklējis ietekmīgo Ventspils opozicionāru miljonāru Oļegu Stepanovu.

It kā esot runājuši par zādzību apkarošanu.

Jāatgādina, ka divas dienas pēc šīs tikšanās tika izbeigts kriminālprocess par tranzītkaros ierautā uzņēmuma Ostas flote kapitāldaļu zādzības mēģinājumu, un šī sakritība šķita visai aizdomīga kriminālprocesā cietušā statusā esošā uzņēmuma LSF Holdings vadītājam Edgaram Jansonam. Tāpēc iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei nosūtīts iesniegums ar lūgumu izvērtēt Ventspils policijas amatpersonas rīcību. Kādas ir šā iesnieguma tālākās gaitas, Neatkarīgajai neizdevās noskaidrot, jo ministrija atsakās sniegt jebkādus komentārus šai lietā.

Jāatgādina, policists D. Vilemsons sākotnēji skaidroja, ka pieteicies vizītē pie O. Stepanova, jo esot draugi, tad – ka tikai paziņas. Taču tikšanās iemeslus un sarunu priekšmetu viņš nesaprotamu iemeslu dēļ tā arī neatklāja. Arī O. Stepanovs atteicās kaut ko publiski skaidrot par savām darīšanām.

Tomēr pirms pāris dienām Didzis Vilemsons nāca klajā ar jaunām atziņām. Uz Neatkarīgās uzdoto jautājumu, kas viņam darāms pie O. Stepanova, viņš atbildēja ziņu aģentūrai LETA.

Kopš Dzelzceļa policijas pārvaldes likvidēšanas Valsts policijas Ventspils iecirkņa apkalpojamajā teritorijā esot arī O. Stepanova vadītais uzņēmums Ventspils tirdzniecības osta. Krītoties kopējam atklāto noziegumu skaitam Ventspils iecirknī, policists D. Vilemsons pie uzņēmēja atnācis ar priekšlikumiem, kā cīnīties pret tranzītkravu apzagšanu. "Man ir vairāki priekšlikumi, kā šo darbu varētu organizēt un ko mēs vēlētos no viņu puses, lai varētu uzlabot rezultātu," aģentūrai vēsta policists. Šīs fabulas ilgstošā nestāstīšana radījusi, iespējams, mānīgu iespaidu, ka iepriekš tā vienkārši vēl nebija izdomāta.

Neatkarīgi no tā, vai D. Vilemsons kā iecirkņa priekšnieks ir palīdzējis inspektoram Alfrēdam Paulānam pieņemt lēmumu par Ostas flotes kriminālprocesa izbeigšanu vai nav, LSF Holdings šo lēmums jau ir pārsūdzējis.

D. Vilemsona tiešā priekšnieka, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vadītāja Artūra Vaiteika palīdze Neatkarīgajai darīja zināmu, ka gadījumā, ja lēmumu par minētā kriminālprocesa izbeigšanu atcels atkārtoti, Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvalde uzraudzīs tajā veiktās procesuālās darbības, tā izmeklēšanas gaitu. Savukārt LSF Holdings vadītāja E. Jansona paustās bažas, ka kriminālprocesa izbeigšana kaut kā varētu būt saistīta ar policista D. Vilemsona un miljonāra O. Stepanova tikšanos, par ko Neatkarīgā rakstīja 15. februāra publikācijā Stepanovs apmeklēts; kriminālprocess slēgts, A. Vaiteiks nekomentē.

Svarīgākais