Salaspils ugunsgrēka postījumu novēršana izmaksās ap 67 000 eiro

© f64.lv

Nedēļas nogalē Salaspilī notikušā ugunsgrēka seku likvidēšanai būs nepieciešami ap 67 000 eiro, aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības pārstāve Lolita Balcerbule.

Summā ietverta gan pabalstu izmaksa ugunsgrēkā cietušajiem un nama iemītnieku izmitināšanas izmaksas, gan cietušās ēkas remontdarbu izmaksas. Šodien šos izdevumus paredzēts iesniegt valdībā, lai saņemtu kompensāciju, pastāstīja Balcerbule.

Remontdarbi ugunsgrēkā izdegušajā ēkā Salaspilī varētu ilgt trīs līdz četras nedēļas.

Jau ziņots, ka ēkā Salaspilī, kurā atrodas vairākas valsts un pašvaldības institūcijas, naktī uz svētdienu izcēlās ugunsgrēks, kurā bojā gāja trīs cilvēki.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izsaukumu uz ēku Skolas ielā, kurā atrodas gan sociālais centrs, gan dienas centrs personām ar funkcionāliem traucējumiem, gan Valsts policijas iecirknis, saņēma plkst.1.17. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja lielu sadūmojumu ēkas ceturtajā un piektajā stāvā.

Kopumā tika izglābti 39 cilvēki, no tiem 16 tika nocelti ar autokāpņu palīdzību, četri - ar pacēlāju, bet 19 tika izvesti ar glābšanas masku palīdzību. Tika atrasti arī trīs bojāgājušie - 31 gadu veca sieviete, 57 un 59 gadus veci vīrieši.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais