Tehnoloģiju laikmetā nelielais valsts izmērs esot Latvijas priekšrocība

© f64.lv

Latvijas valsts nelielais izmērs un iepriekšējo tehnoloģiju ciklu mantojuma neesamība ir Latvijas iespēja panākt ekonomikas uzrāvienu, šodien notiekošajā tehnoloģiju konferencē "Squalio Industry Day 2016" sacīja tehnoloģiju uzņēmuma "Squalio" valdes priekšsēdētājs Sandis Kolomenskis.

"Latvijai ir iespējams panākt ekonomikas izrāvienu, izmantojot lielo datu virzītās iespējas. Mums tam ir labi priekšnosacījumi - jaudīga telekomunikāciju infrastruktūra, valsts nelielais izmērs, kas mums dod elastību dažādu lēmumu pieņemšanā, kā arī iepriekšējo tehnoloģiju ciklu mantojuma nastas trūkums, kas daudzām Rietumeiropas valstīm ir lieks balasts," sacīja Kolomenskis.

Viņš arī uzsvēra, ka šādam izrāvienam ir nepieciešama visu pušu - valsts un biznesa - mobilizācija. "Ja mēs gribam uzvarēt cīņā par talantiem, par lielām informācijas tehnoloģiju (IT) kompānijām, kuras ir gatavas nākt uz Latviju vai sadarboties ar Latvijas IT uzņēmumiem jaunu risinājumu radīšanā, tad tam ir jāveido atbilstoša nodokļu vide, dzīvesvide, fokusēta politika un starptautiskais mārketings - vesels apstākļu kopums," norādīja eksperts.

"Latvijas līdzšinējā pieredze rāda, ka mūsu uzņēmumi spēj veiksmīgi sadarboties ar tādiem spēlētājiem kā "Microsoft", "Google", "Amazon"," piebilda Kolomenskis.

Kā ziņots, šodien Rīgā notiek starptautiska konference "Squalio Industry Day 2016", kurā runā par IT risinājumiem biznesa vidē.

Svarīgākais