Bērnu slimnīcā ārsts ar meitenīti atsakās runāt krieviski; māte saceļ skandālu

© LTV7/ekrānšāviņš

Latvijas plašsaziņas līdzekļos izplatīts stāsts par kādu meitenīti ar kuru Bērnu slimnīcas ārsts atteicies runāt krieviski.

Ar šo stāstu sākotnēji dalījusies meitenes māte Diāna Skaburska – Zakroja sociālajā tīklā facebook aprakstot situāciju.

Sieviete klāsta, ka neirologs Guntis Rozentāls atteicies ar viņas meitu 14 gadus vecu invalīdi, runāt krieviski, nosaucis meiteni “par divnieku karalieni, kas nezina latviešu valodu”, kā arī aicinājis jauno dāmu savu veselības stāvokli uzzināt ievadot latviski uzrakstīto diagnozi “google” tulkotājā.

Māte par bērna stāstīto ir šokēta un viņas facebook ierakstu jau pārtvēruši vairāki Krievijas plašsaziņas līdzekļi, kuri no šī materiāla izveidojuši kārtējo sensāciju. Tāpat arī meitenes māte regulāri sociālajā tīklā facebook ievieto sev adresētās draudu vēstules, kuras tai sūta dažādi Latvieši, kuri ir neapmierināti ar sievietes sūdzību, savukārt LTV 7 žurnālistiem sieviete pat atklājusi, ka gatava vērsties tiesā.

BKUS vadība turpretim norāda, ka meitenes mātes apvainojumi varētu arī nebūt līdz galam patiesi, jo saruna ir bijusi starp ārstu un pacienti bijusi privāta un nav iespējams pierādīt tās gaitu, bet ar ārstējošo ārstu slimnīcas vadība konkrēto situāciju jau ir pārrunājusi.

Savukārt LTV 7 aptaujāto mediķu viedoklis par šo situāciju ir visai viennozīmīgs – ārstam patiešām jācenšās ar pacientu runāt viņam saprotamā valodā.