Speciālo uzdevumu bataljona policisti aiztur velosipēda zagli

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Vakar vakarā Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti saņēma izsaukumu no kāda vīrieša, kurš informēja, ka viņam nozagts velosipēds. Policisti noskaidroja, ka ļaundaris bija iekļuvis kādas mājas kāpņu telpā Pļavniekos, Augusta Deglava ielā un nozadzis tur novietotu velosipēdu. Brīdī, kad cietušais bija izgājis no sava dzīvokļa, viņš pamanījis svešu vīrieti, kurš aizbrauc ar viņa velosipēdu. Pārliecinājies, ka viņa velosipēds patiešām ir nozagts no kāpņu telpas, cietušais skrējis ļaundarim pakaļ un izsaucis policiju.

Neilgi pēc notikušā Speciālo uzdevumu bataljona policisti aizturēja 1990. gadā dzimušu vīrieti. Cietušais atguva nozagto velosipēdu, bet aizturētais, kurš jau iepriekš sodīts par noziegumiem, kas saistīti ar narkotisko vielu apriti, tika nogādāts Rīgas Ķengaraga iecirknī.

Šobrīd pret aizturēto ir uzsākts kriminālprocess par zādzību. Jaunajam vīrietim par šādu pārkāpumu var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais