Ministrs sola- mediķi nākamgad jutīs būtisku algas pieaugumu

Attēlam ir ilustratīva nozīme © Scanpix

Šī rīta raidījumā Veselības ministrs Guntis Belēvičs runājot par arodbiedrību plānotajām akcijām norādīja, ka viņam arodbiedrības nav jānomierina, jo tās ir atbalsta akcijas veselības nozarei.

Belēvičs arī informē, ka ne jau veselības ministrs var piešķirt līdzekļus veselības jomas problēmu risināšanai. Tas tomēr ir parlamenta lēmums. 

Tāpat ministrs norāda, ka rīcības plāns, ka tika iesniegts premjeram Mārim Kučinskim, tika saskaņots ar sociālajiem partneriem. Tajā atspoguļotas arī veselības nozarei nepieciešamās naudas summas. Kopumā tas nozīmē, ka veselības jomai trīs gadu laikā būtu nepieciešams palielināt finansējumu par 1% no IKP. 

Ministrs arī informēja, ka reformas veselības jomā tiks turpinātas. Jau nākamgad gaidāmi arī uzlabojumi- tiks mazinātas rindas slimnīcās, mediķi jutīs arī algu pieaugumu.

Latvijā

Zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS) rosina Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) pastiprināti pievērst uzmanību un operatīvi sniegt priekšlikumus patērētāju aizsardzības uzlabošanai, saņemot pakalpojumus no ēdienu piegādes uzņēmumiem, informē Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

Svarīgākais