Avārijas stāvoklī ne tikai Rīgas cirka ēka

© f64.lv

Rīgas cirks ir slēgts publiskiem pasākumiem, taču ēkā uzturas administratīvais personāls, kurš ir informēts par bīstamajām telpām, šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" norādīja Būvniecības valsts kontroles biroja vadītājs Pēteris Druķis.

Druķis arī informēja, ka cirka ēkas pilnīga rekonstrukcija atkarīga no Kultūras ministrijas, taču līdz rudenim ēka ir jāatbrīvo no satiksmes vadiem, kas tur pievienoti.

Tāpat BVKB vadītājs informēja, ka situācija nav iepriecinoša, jo arī vairākas dzīvojāmas ēkas Rīgā šobrīd atrodas ļoti sliktā stāvoklī. Tās ir gan ēkas, kas atrodas Rīgas domes īpašumā, gan privātmājas.

Kā zināms, tad bīstamās ēkas iespējams atzīmēt arī interaktīvajā kartē. Regulāri tiek papildināts saraksts ar tām ēkām, kuru īpašniekiem būtu jānovērš tajās novērotās bīstamības. Druķis informēja, ka pamatā riska kategorijā ir biroja vai izglītības iestāžu ēkas. 

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais