Vai tiešām rīt Latvijā snigs?

© SCANPIX

Kā prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, rīt daudzviet Latvijā īslaicīgi līs.

Tikmēr austrumu rajonos iespējams slapjš sniegs. Pūtīs R/ZR vējš. Gaisa temperatūra no +5 līdz +9 grādiem.

Kā jau ziņots, šonedēļ virs Eiropas ziemeļiem būs aktīva ciklonu darbība, līdz ar to Latvijā gaidāms nokrišņiem bagāts un vējains laiks. Lai gan brīžiem debesis arī skaidrosies, tomēr mākoņu-nokrišņu zonas regulāri šķērsos valsts teritoriju, atnesot lietu, vietām arī slapju sniegu.

Ciklonu ietekmē pūtīs brāzmains rietumu puses vējš, kas daudzviet brāzmās sasniegs 15-19 m/s, bet nedēļas vidū vietām, galvenokārt piekrastē, pat 21 m/s. Līdz ar brāzmaino vēju, Latvijā ieplūdīs vēl vēsāks gaiss, tādēļ gaisa temperatūra pazemināsies: nedēļas sākumā termometra stabiņš naktī vēl nenoslīdēs zem 0° atzīmes, tomēr nedēļas otrajā pusē, vietām gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2°. Maksimālā gaisa temperatūra dienā pieturēsies vien +5...+11° robežās.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais