Ģimenes ārsti pagaidām nemaina plānus par protesta akciju

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Latvijas Ģimenes ārstu asociācijā (LĢĀA) vēl nav apspriests jautājums par pievienošanos Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) organizētajai tautas sapulcei "Par cienīgu darbu un cienīgu darba samaksu veselam un izglītotam cilvēkam Latvijā" 1.maijā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja asociācijas vadītāja Sarmīte Veide, viņai šodien ir pieņemšana praksē, tāpēc par LBAS pasākumu viņa uzzināja tikai no aģentūras LETA.

"Jautājums par pievienošanos protestam ir jāapspriež valdē. Pašlaik esam lēmuši tikai par akciju kādā no maija otrdienām," teica Veide.

Ja būs ierosinājums piedalīties LBAS tautas sapulcē, LĢAA valde diskutēs un lems par pievienošanos, taču pašlaik Veide nevarēja pateikt, vai tas notiks.

Kā ziņots, LĢĀA nolēmusi maijā rīkot protesta akciju, lai pievērstu politiķu uzmanību aktuālajiem jautājumiem primārajā veselības aprūpē. Kā aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja Veide, protesta akcija notiks pie Ministra kabineta kādā no maija otrdienām, kad notiek valdības sēde.

Savukārt LBAS valde otrdien lēmusi, ka 1.maijā organizēs tautas sapulci "Par cienīgu darbu un cienīgu darba samaksu veselam un izglītotam cilvēkam Latvijā", pirmdien pēc arodbiedrības valdes sēdes informēja tās priekšsēdētājs Pēteris Krīgers. Kā norādīja Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītājs Valdis Keris, viņaprāt, veselības aprūpes problemātika tik plaša spektra akcijā nepazudīs, bet tieši pretēji - iegūs vēl lielāku aktualitāti.

Gaidāmajā akcijā aicināts piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs, tostarp visu Saeimā pārstāvēto politisko spēku pārstāvji, kā arī valdības pārstāvji, ja "viņi ir vienisprātis ar mums", pēc sēdes sacīja Keris.

Svarīgākais