FOTOFAKTS: Kādu "drazu" iepērk Latvijas bruņojuma vajadzībām?

© twitter

Saeimas deputāts, "Vienotības" politiķis Veiko Spolītis publiskojis kādu attēlu, kas sociālajos tīklos raisījis sašutuma jūru. Zemessardzes mācību laikā viena pakaļ otrai tika salauztas 14 no 30 iepirktajām sapieru lāpstiņām, kam vajadzēja kalpot ja ne gadiem, tad vismaz 24 mēnešus jau nu noteikti. V. Spolītis gan sola arī tikt skaidrībā par šo situāciju. "Cilvēks x pieņēma lēmumu par iepirkumu y, uzzināsim @Jekaba11," sola deputāts.

Sociālajos tīklos šis starpgadījums gan ir raisījis visdažādākos komentārus - no patiesas nožēlas par nabadzīgo aprīkojumus, līdz sarkastiskiem izsmiekliem un ieteikumiem vērsties pie aizsardzības ministra.

Tikmēr Zemessardzes 19. bataljona kontā ir atrodama informācija, ka pēc šī fakta Aizsardzības ministrija jau uzsākusi izmeklēšanu.

Vistizlākais, ka dažu alkatīgu NBS un AM draņķu dēļ, zemessardze civilistiem pēc ākstu bara izskatās.
Šīs "lāpstas" ir made in china butaforijas. Dažos ZS bataljonos ir iepirktas Fiskars.
Zemākās cenas fetiša sekas? Kurš atbildēs - Delna, Providus + u.c. pseido?
Un tagad iedomājamies, ka tie bija kaujas apstākļi. Visi beigti dēļ pāris xxx iepirkumu daļā
Lepjos ar mūsu stiprajiem tēvijas sargiem! Mūsējiem vīriem tāda sapierlāpstiņa tāda "spička" vien ir!
Ja kādam par šo būs jāatbild, tad beigās tie noteikti būs paši racēji par nepareizu rakšanas tehniku!

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais