Rīgas pilī iebrukuši griesti; prezidenta kanceleja plāno pārvākties

© Aigars Eglīte, f64

Pagājušajā nedēļā Rīgas pils ceturtajā stāvā daļēji iebrukuši griesti, un Valsts prezidenta kanceleja apsver iespēju, ka vismaz daļa darbinieku varētu pārvākties strādāt uz citām telpām.

Rīgas pils ceturtajā stāvā izvietots arhīvs, kā arī tajā strādā atsevišķi darbinieki, tostarp Valsts prezidenta padomnieki. Pagājušās nedēļas negadījumā neviens no darbiniekiem nav cietis.

Kancelejas vadītājs Edgars Rinkēvičs intervijā aģentūrai LETA sacīja, ka jau tuvākajā laikā tiks pieņemts lēmums, ko darīt tālāk, jo Rīgas pils atrodas bēdīgā stāvoklī un arī citās telpās mēdzot ik pa laikam nogāzties apmetums.

"Mēs arī nevaram palikt tādā situācijā, kurā cilvēki sēž un viņiem apkārt, es atvainojos, apmetuma gabali un griesti gāžas. Tas ir jautājums arī par darba drošību un efektivitāti," teica kancelejas vadītājs.

Viņš norādīja, ka gadījumā, ja kancelejas darbinieki pārvāktos strādāt uz kādām citām telpām, tad tās būtu valsts īpašums un, līdzīgi kā Rīgas pils gadījumā, nomas maksa tiktu maksāta VAS "Valsts nekustamie īpašumi". Izmaksas veidošot vienīgi pārvākšanās izdevumi, kas arī, pēc Rinkēviča vārdiem, nav mērāmi "simtos tūkstošos latu".

Vienlaikus Rīgas pils telpas būtu iespējams atsevišķos gadījumos izmantot reprezentācijas vajadzībām, pieļāva kancelejas vadītājs.

Kā ziņots, nepieciešamība veikt remontdarbus Rīgas pilī izskanējusi jau vairākkārt. Problēmu bija akcentējis ne vien pašreizējais prezidents Valdis Zatlers, bet arī eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Vienlaikus iepriekš iecerētais Rīgas pils remonts un kancelejas darbinieku pārcelšanās uz citām telpām pērn valstī valdošās finanšu krīzes dēļ tika atlikta uz nenoteiktu laiku.

Latvijā

Administratīvā rajona tiesa oktobrī pretēji Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) lēmumam uzdevusi piešķirt bēgļa statusu Latvijā kādai Baltkrievijas režīma opozicionārei, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

Svarīgākais