Iesniedz sūdzību par 6,8 miljonu eiro vērto fotoradaru iepirkumu

© f64

Kompānija SIA "Doma" iesniegusi sūdzību Iepirkumu uzraudzības birojam (IUB) par Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) izsludināto stacionāro fotoradaru iepirkumu, kurā uzvarējusi kompānija SIA "Reck", liecina informācija IUB mājaslapā.

Sūdzības izskatīšanas termiņš patlaban nav noteikts.

Kopējā iepirkuma līgumcena ir 6 845 304 eiro.

Konkursā kopumā bija saņemti divi piedāvājumi. Iepirkumā kā galvenais kritērijs tika izvirzīts saimnieciski visizdevīgākais piedāvājums.

CSDD vadītājs Andris Lukstiņš iepriekš informēja, ka kopumā Latvijā plānots uzstādīt 100 fotoradarus, tos izvietojot arī tālākos reģionos, piemēram, Liepājas pusē un Latgalē, kur nepieciešams uzlabot satiksmes drošību. Patlaban jau ir iekārtotas vietas paredzētajiem 24 fotoradariem, kurus plānots uzstādīt šogad. Atsevišķos ''melnajos punktos'', kur patlaban uzstādīti fotoradari, vairs nav fiksēts neviens satiksmes negadījums ar bojāgājušajiem, kas vēlreiz pierādot, ka fotoradaru efektivitāte ir augsta.

Iepriekš CSDD pārstāvis Jānis Aizpors aģentūrai LETA pastāstīja, ka CSDD izsludinātajā konkursā bija pieteikušies uzņēmumi "Reck" un "Doma". Konkursa uzvarētājam saskaņā ar iepirkuma priekšmetu četru gadu laikā paredzēts piegādāt 84 stacionāros radarus.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais