Policija pārbauda savu amatpersonu aizdomīgās deklerācijas

© Valsts policija

Arī Valsts policija (VP) pārbauda aizdomīgu informāciju savu amatpersonu deklarācijās, lai atbrīvotos no negodprātīgiem darbiniekiem, šorīt intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Viņš pastāstīja, ka šim nolūkam pagājušā gada nogalē VP tika izveidota speciāla riska sistēma, kas paredz, ka pirmkārt jāpārbauda tās dienesta amatpersonas, kuras pakļautas lielākam korupcijas riskam. "VP ir nepilni 7000 darbinieku, viņi visi ir amatpersonas un iesniedz deklarācijas," skaidroja ministrs.

"Varu pateikt, ka par atsevišķām personām, kuras jau ir pārbaudītas, nav attaisnojusies [izskanējusī] informācija," sacīja Kozlovskis, piebilstot, ka viņš neizslēdz arī gadījumus, kuros pārkāpumi tomēr atklāsies. "Tad [..] personas pilnīgi noteikti nestrādās sistēmā vairāk, tas būs pirmais solis. Un tad attiecīgi būs jāvērtē arī administratīvā, disciplinārā vai kriminālā atbildība," sacīja ministrs.

Jautāts konkrēti par VP amatpersonu Arvila Feierābenda un Ilmāra Plētiena kukuļošanas krimināllietu, Kozlovskis izteicās atturīgi, uzsverot, ka patlaban viņam "nav pamata uzskatīt, ka šis process nevirzās uz priekšu". "Fakts ir konstatēts, un es domāju, ka nebūtu iespēja ierosināt kriminālprocesu, ja nebūtu pietiekamu faktu," sacīja ministrs, tomēr viņš atgādināja, ka praksē mēdz būt arī tādi kriminālprocesi, kas tomēr noslēdzas bez rezultāta.

Latvijā

Ja lauksaimnieki neatbalstīs Riska fonda izveidi, valsts turpmāk neizmaksās kompensācijas no valsts budžeta par dabas stihiju radītajiem postījumiem, aģentūrai LETA intervijā atzina zemkopības ministrs Armands Krauze (ZZS).

Svarīgākais