Kozlovskis: Nekas neliecina, ka patvēruma meklētāji būtu neapmierināt ar dzīvi Latvijā

© F64

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis LTV1 raidījumā "Rīta Panorāma" sniedza plašāku informāciju par patvēruma meklētājiem, kuri 14. aprīlī ieradās Latvijā.

14. aprīlī Latvijā nonāca 15 patvēruma meklētāji - četras ģimenes ar 7 nepilngadīgajiem. Pašlaik starp atbraucējiem ir angļu valodas pārzinēji, kas sadarbojas un veic tulkošanas darbus.

Ministrs norādīja, ka pašlaik nekas neliecina, ka uz Latviju nonākušie bēgļi nav apmierināti ar atrašanos šeit. "Kad patvēruma meklētāji saņems uzturēšanās atļaujas, viņiem būs ļauts brīvi pārvietoties pa Eiropas Savienību, tādēļ nav zināms, vai viņi paliks dzīvot Latvijā vai nē," skaidroja R. Kozlovskis. Tāpat ministrs informēja, ka pirmās divas bēgļu ģimenes, kuras Latvijā ieradās 6. februāri, aktīvi apgūst latviešu valodu.

Latvija nespēj veikt vairāk nekā 30 cilvēku pārvietošanu uzreiz no Eiropas dienvidiem. Kozlovskis atzīst, ka bēgļu pārvietošana nenotiek raiti visā Eiropā, taču Latvija nav starp sliktākajiem rādītājiem. 

Latvijā

Pirms divām nedēļām, 7. septembrī, Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā nokrita Krievijas bezpilota lidaparāts ar 50 kilogramu sprāgstvielu lādiņu. Par šo incidentu Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) paziņoja tikai svētdienas pievakarē. Pirmdienā tika sarīkota preses konference, kurā atbildīgās amat/militārpersonas centās paskaidrot, kas noticis un kāpēc šis drons nav ticis notriekts. Sabiedrības vērtējums par šo skaidrojumu – nepārliecinoši.

Svarīgākais