Kučinskis cer, ka ASV atbildība par Baltijas drošību nemainīsies

© f64.lv

Cerams, ka ASV gatavība uzņemties atbildību par Baltijas valstu drošību nemainīsies neatkarīgi no rudenī gaidāmo ASV prezidenta vēlēšanu rezultātiem, šodien Latvijas Zemnieku savienības (LZS) kongresā sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

ASV regulāri apliecina, ka ir gatava uzņemties atbildību par Baltijas valstu drošību, taču Latvijai ir jāizpilda arī savas saistības, esot gataviem ar visiem resursiem atbalstīt NATO. Tāpat paredzēts tuvākajos gados sasniegt izdevumu apjomu aizsardzībai 2% apmērā no iekšzemes kopprodukta.

Runājot par demogrāfijas sfēru, Kučinskis norādīja, ka pašlaik nav skaidra un efektīva demogrāfijas problēmu risinājuma plāna, lai risinātu tādas problēmas kā zemā dzimstība, augstā mirstība un valsts reģionu depopulācija. Lai panāktu progresu, ir izveidots Demogrāfijas lietu centrs, un premjerministrs pauda cerību, ka tā darbs būs veiksmīgs un tuvāko mēnešu laikā būs iespējams izvērtēt dažādus iespējamos atbalsta pasākumus.

LZS šodien kongresā veica statūtu grozījumus, partijas nosaukumā "Centriskā partija Latvijas Zemnieku savienība" atsakoties no pirmajiem diviem vārdiem un turpmāk strādājot ar jauno oficiālo nosaukumu - Latvijas Zemnieku savienība. Tāpat vienkāršota partijas iekšējā sistēma.

Svarīgākais