No Lielbritānijas uz Latviju pārbēgusī ģimene netiks īpaši uzraudzīta

© f64.lv

Visa informācija, kas Rīgas bāriņtiesā saņemta par Pugačovu ģimeni, kas pārbēgusi no Lielbritānijas uz Latviju, ir pozitīva un neliecina par problēmām bērnu aprūpē, aģentūrai LETA apliecināja bāriņtiesas priekšsēdētājs Aivars Krasnogolovs.

Rīgas Sociālais dienests informē, ka sadarbība ar Pugačovu ģimeni tiks turpināta un pēc atkārtotām tikšanās reizēm tiks izvērtēta nepieciešamība pēc sociālajiem pakalpojumiem.

"Viss ir kārtībā, un uzraudzības nav - kā jebkurai citai ģimenei," skaidroja Krasnogolovs.

Kā ziņots, ģimene atgriezās Latvijā, jo Lielbritānijas sociālie dienesti draudēja atņemt bērnus, turot vecākus aizdomās par fizisku vardarbību. Pugačovu ģimenes vecākajam dēlam skolā pamanīja savainojumu uz kakla, bet otram brālim - skrambu uz vaiga. Vecāku paskaidrojumus Lielbritānijas sociālais dienests neuzskatīja par pietiekamiem un plānoja bērnus no ģimenes izņemt.

Pugačovu pāris apgalvoja, ka sociālais dienests piespiedis parakstīt dokumentu, kurā tas atzīst vardarbību pret bērniem. "Tā bija reāla šantāža. Mums teica - vai nu jūs parakstīsiet, vai mēs vedam prom jūsu bērnus. Skaidrs, ka mēs negribējām, lai mūsu bērnus atņem, mēs parakstījām un atdevām pases ar noteikumu, ka bērnus nodos pieskatīt mūsu radiem un draugiem, nevis atdos svešai ģimenei," stāstījis bērnu tēvs Jevgeņijs Pugačovs.

Paši bērni noliedz, ka vecāki viņiem darītu pāri.

Svarīgākais