Lauku ģimenes ārsti gatavi iesaistīties protesta akcijās

© F64

Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija ir gatava protestēt, ja vien protesta prasības ir veselības aprūpes finansējuma palielināšana, nevis dažādi "sīkumi", šodien žurnālistiem sacīja asociācijas vadītāja Līga Kozlovska.

Viņa sacīja, ka pievienojas otras ģimenes ārstu asociācijas - Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas -, kā arī citu mediķu organizāciju prasībai palielināt finansējumu veselības aprūpei. Viņa skaidroja, ka "tā nav tikai mediķu sāpe, bet visas sabiedrības sāpe un tur visiem būtu jāiziet ielās".

Tomēr lauku ģimenes ārsti nav gatavi protestēt, ja pieprasīti tiks "sīkumi". Kozlovska skaidroja, ka Ministru kabineta noteikumu izmaiņas vai likumdošanas aktu maiņu ir iespējams panākt sarunu ceļā un tāpēc nav jāiet ielās. Viņa atzīmēja, ka jau šobrīd, sastrādājoties ar Veselības ministriju, ir izdevies panākt, ka no 1.jūlija katrai ģimenes ārsta praksei kapitācijas nauda pieaugs vidēji par 144 eiro. Līdz ar to viņa sarunas ar ministriju vērtēja kā konstruktīvas. "Ielās ir jāiet, lai panāktu lielāku finansējumu veselības aprūpei", piebilda Kozlovska.

Jau ziņots, ka Latvijas Ģimenes ārstu asociācija ceturtdien valdes sēdē nolēma maijā rīkot protesta akciju, lai pievērstu politiķu uzmanību aktuālajiem jautājumiem primārajā veselības aprūpē.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja asociācijas vadītāja Sarmīte Veide, protesta akcija notiks pie Ministra kabineta kādā no maija otrdienām, kad notiek valdības sēde.

Tāpat vēstīts, ka 19.aprīlī par protesta akciju rīkošanu lems Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA). Arodbiedrība uzskata, ka Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas vēlme protestēt ir apsveicama un atbalstāma.

Savukārt 18.aprīlī LVSADA kopā ar Latvijas Brīvo arodbiedrību savienību (LBAS) un vēl virkni nozares organizāciju sanāks uz kopīgu preses konferenci.