LAIKA PROGNOZE brīvdienām; kļūs nedaudz siltāks

© F64

Ciklons, kurš valsts austrumos atnesa ilgstošu un stipru lietu, ir atkāpies uz ziemeļaustrumiem, tādēļ piektdiena Latvijā ir saulaina, tomēr dzestra – dienas vidū gaiss ir iesilis tikai līdz +5...+10 grādiem.

Gan brīvdienās, gan arī nākamajā darba nedēļā Latvijā vēl aizvien saglabāsies nepastāvīgi laika apstākļi, jo pār tiem visā Ziemeļeiropā valdīs cikloni, kas nesīs mākoņu un nokrišņu zonas, kā arī brāzmainus vējus, lai gan tik ilgstošas un intensīvas lietavas, kādas tika piedzīvotas šajā nedēļā, vairs nav gaidāmas.

Pirmā nokrišņu zona no rietumiem Latvijas teritoriju sasniegs jau sestdien no rīta, dienas laikā tā virzīsies uz austrumiem, tādēļ neliels lietus gaidāms valsts rietumu un centrālajos rajonos. Bet svētdien un nākamās nedēļas sākumā jau jaunas nokrišņu zonas no rietumiem virzīsies pāri Latvijai – tās būs saistītas ar aktīviem cikloniem, kas no Skandināvijas pussalas virzīsies uz ziemeļaustrumiem, atnesot arī brāzmainus vējus – piekrastes rajonos rietumu puses vēja brāzmas nedēļas pirmajā pusē gaidāmas līdz pat 20 m/s, turpmāk vējš iegriezīsies no ziemeļu puses un tā ātrums mazināsies.

Sestdien un svētdien vēl ar dienvidu puses vējiem Latvijā ieplūdīs nedaudz siltāks gaiss – dienā gaisa temperatūra sasniegs pat +10...+15 grādus, vienīgi nakts uz sestdienu būs auksta, kad valsts austrumos termometra stabiņš noslīdēs pat līdz -3 grādiem. Nākamajā nedēļā, pateicoties brāzmainiem rietumu, nedēļas otrajā pusē pat ziemeļu puses vējiem, gaiss kļūs vēl dzestrāks – dienas laikā lielākoties būs tikai +6...+11 grādus silts, darba nedēļas beigās pat vēl nedaudz vēsāks. Tik vēsos apstākļos, iespējams, ka dažviet Latvijā varētu tikt novērots arī sniegs – cīruļputenis.