AM: Latvijai ir svarīgi būt pārstāvētai potenciālajā ES hibrīddraudu novēršanas centrā

© Scanpix

Latvijai ir svarīgi būt pārstāvētai Eiropas Savienības (ES) hibrīddraudu novēršanas izcilības centrā, ja tiks nolemts tādu izveidot, šodien Saeimas Eiropas lietu komisijas sēdē sacīja Aizsardzības ministrijas Aizsardzības politikas departamenta direktors Rolands Heniņš.

Priekšlikumu par izcilības centra izveidi hidrīddraudu novēršanai ir izteikusi Eiropas Komisija kopā ar Ārējās darbības dienestu, un ES vēl būs jādiskutē, vai realizēt šo ideju.

Attiecīgo informāciju AM pārstāvis sniedza saistībā ar komisijā izskatīto Latvijas nacionālo pozīciju ES Ārlietu padomes aizsardzības ministru sanāksmei, kas notiks nākamnedēļ.

Komisija šodien skatīja arī Ārlietu ministrijas atbildībā esošos jautājumus, tostarp par ES attiecībām ar Austrumu partnerības valstīm.

Latvijā

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkls ("FinCEN") paziņojums par sankciju pret "ABLV Bank" atcelšanu ir nozīmīgs un svarīgs solis Latvijai, kas palīdzēs piesaistīt jaunas investīcijas, aģentūrai LETA sacīja ASV vēstnieks Latvijā Kristofers Robinsons.