Pauž pārliecību par nepieciešamību stiprināt sabiedroto klātbūtni Baltijā

© SCANPIX

NATO ģenerālis Deniss Mersjē tikšanās laikā ar Latvijas ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču (V) uzslavējis Latvijas paveikto aizsardzības spēju stiprināšanā un paudis pārliecību par nepieciešamību stiprināt sabiedroto klātbūtni Baltijas valstīs, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Tikšanās laikā pārrunāta drošības situācija reģionā, NATO pielāgošanās starptautiskajiem drošības izaicinājumiem, tostarp hibrīdajam apdraudējumam, kā arī gatavošanās NATO samitam Varšavā.

Ārlietu ministrs pozitīvi novērtēja līdzšinējo gatavošanos Varšavas samitam un darba pie NATO reaģēšanas spēju uzlabošanas un sabiedroto klātbūtnes stiprināšanas Baltijas valstīs nozīmi. Sarunas laikā ģenerālis Mersjē uzvēra Latvijas paveikto aizsardzības spēju stiprināšanā un pauda pārliecību par nepieciešamību stiprināt sabiedroto klātbūtni Baltijas valstīs.

NATO Transformācijas pavēlniecības komandieris no 11. līdz 14.aprīlim uzturas Rīgā, lai līdzās citiem vadošajiem NATO komandstruktūru militārajiem vadītājiem piedalītos NATO seminārā "Allied Reach 2016", kā arī tiktos ar valsts vadošajām amatpersonām.

NATO Transformācijas pavēlniecība atbild par Alianses spēku un spēju transformāciju. Tā analizē un piedalās attīstāmo spēju identificēšanā un iekļaušanā NATO aizsardzības plānošanas procesā.