Labdarības kārumu tirdziņā aicina palīdzēt mazajam Aleksandram

© ziedot.lv

Kā liecina ziedot.lv publicētā informācija, tad sestdien, 16.aprīlī notiks labdarības kārumu tirdziņš.

Tirdziņš notiks sestdien no plkst.11:00- 16:00 Vesetas ielā 7. Tā laikā tiks vākti ziedojumi, lai palīdzētu mazajam Aleksandram Emanuelam Kantem.

Puisēnam ir iedzimta mēles, mutes un rīkles anomālija – Pjera Robina sindroms, aukslēju šķeltne, traheostoma, barošana caur zondi.

Puisēna sejiņa ir aplīmēta ar plāksteriem, kas stiprina zondi pie zēna deguntiņa, lai viņš varētu saņemt ēdienu. Elpošanu nodrošina traheostoma, ko viņam ievietoja 2 mēnešu vecumā. Zēna rociņās ir speciāli cimdiņi, lai viņš nevarētu noraut sev nost zondi un traheostomu. Traheostoma regulāri jākopj un jātīra, lai elpceļu gļotas nekrātos un bērniņš nenosmaktu. Aleksandrs Emanuels jau 3 reizes piedzīvojis dzīvībai bīstamus elpas trūkuma gadījumus. Zēnu nevar guldīt uz muguriņas, jo smagās pataloģijas dēļ mēle ir īsa un tā var zēnu nosmacēt. Ar šādām rūpēm paiet ģimenes ikdiena, aparatūra ierobežo zēna kustības, līdz ar to kavējas arī zēna attīstība.  

Šobrīd zēna stāvokli var atvieglot tikai speciālā aprūpe un regulāra mediķu uzraudzība. Latvijā bērniem ar šādu diagnozi operāciju veic no 3 gadu vecuma. Zēna vecāki ir noraizējušies par zēna attīstību un dzīvībai bīstamām situācijām, tādēļ meklējuši palīdzību arī ārpus Latvijas.

Svarīgākais