Policija šodien lems par naudassodu agresīvajai pasažierei, kas pazemoja kontrolieri

© Scanpix

Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) Centra pārvaldē šodien lems par soda piemērošanu agresīvajai sievietei, kas aizvadītajā nedēļā 3.autobusā pazemoja "Rīgas satiksmes" kontrolieri, aģentūra LETA uzzināja RPP.

Lēmums par soda piemērošanu tiks pieņemts RPP Centra pārvaldē.

RPP personai vakar, 11.aprīlī, noformēja administratīvā pārkāpuma protokolu par sīko huligānismu. Viņai par pārkāpumu būs jāmaksā līdz 500 eiro soda nauda.

Personas dati arī tiks nodoti "Rīgas satiksmei" līgumsoda piedziņai par braukšanu bez biļetes sabiedriskajā transportā.

Kā vēstīts, minēto starpgadījumu nofilmēja kāds pasažieris. Sociālajos tīklos izvietotajā video redzams, kā pieaugusi sieviete agresīvi, nekaunoties lietot lamuvārdus, pazemo kontrolieri un atsakās maksāt par braucienu sabiedriskajā transportā. Redzams arī, kā šī sieviete iespļauj sejā kādai jaunietei, kas neļauj viņai pamest transportu, iekams sieviete neatvainojas gados par viņu vecākajai kontrolierei.

Sievietes uzvedība izraisījusi sašutumu sociālo tīklu lietotāju vidū, kuri komentāros uzsver, ka sieviete jāsauc pie atbildības par šādu rīcību.

2015.gadā kopumā fiksēti 156 agresijas pret kontrolieriem gadījumi, 49 no tiem - ar fizisku vardarbību. 2016.gada pirmajā ceturksnī bija 30 agresijas gadījumi, 10 no tiem - fiziska agresija.

Svarīgākais