Mozgis no BKUS vadītāja amata atkāpies pēc Veselības ministrijas spiediena

Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Dzintars Mozgis no amata atkāpies pēc Veselības ministrijas spiediena, liecina telekompānijas "TV3" raidījuma "Nekā personīga" rīcībā nonākusī neoficiālā informācija.

Veselības ministrija ne tik vien zināja par ilggadējā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja atkāpšanās plāniem, bet tos iniciēja.

Piektdien rīta agrumā, kad nebija vēl ne Mozga vēstules medijiem, ne ministrijas paziņojuma, "Nekā personīga" vaicāja, vai veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) viņa atlūgumu pieņems. Ministre no precīzas atbildes izvairījās. Rozentāle piektdien neteica taisnību. Raidījuma rīcībā ir neoficiāla informācija, ka Mozgi atkāpties palūdza tieši ministrija.

No Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja pieprasījumiem ministrijā, iespējams, tapa zināms, ka korupcijas apkarotāji vērtē, vai ievērots likums Mozga abu dēlu iekārtošanā darbam bērnu slimnīcā. Viens strādā operāciju blokā, otrs informācijas tehnoloģiju (IT) daļā. Par iedzīvošanos runa nav, abi Mozga dēli strādājuši par minimālo algu 180 latiem mēnesī. IT daļā strādājušais radinieks janvārī darbu pārtraucis.

Otra ministrijas pretenzija bijusi saistīta ar iespējamu Mozga interešu konfliktu kompānijas "Arbor Medical korporācija" labuma gūšanā no slimnīcas. Iekārtu un medicīnas materiālu konkursos šī firma viena vai kopā ar citiem piegādātājiem Bērnu slimnīcas atklātajos konkursos pagājušā gadā ieguva pasūtījumus par aptuveni 2,5 miljoniem latu. Šīs firmas līdzīpašniece ir Dzintara Mozga māsa, un, lai arī Mozgis pats lēmumu par iepirkumu nepieņēma, parakstīt slimnīcas līgumu ar māsas firmu viņam likums neļāva.

Savulaik Tautas partijas slavinošos priekšvēlēšanu klipos redzamais Mozgis saņēma spēcīgu Tautas partijas vadītās Veselības ministrijas aizstāvību, kad, nākot gaismā nepatīkamiem zādzības faktiem slimnīcas būvniecībā, daļa sabiedrības prasīja viņa demisiju.

Ministrija tagad pagriezusi Mozgim muguru un ar vienu telefona zvanu darījusi zināmu, ka jāraksta atlūgums.

"Nekā personīga" arī kļuvis zināms, ka no apcietinājuma izlaists Bērnu slimnīcas būvuzrauga "PVAB" valdes loceklis Raitis Muižnieks un būvnieka "Pamats" amatpersona Aleksandrs Kreicers, kuram atklāta smaga slimība. "Ja viņi neklusēs, sabiedrība uzzinās, kuru veselības nozares amatpersonu privātmājas cēla un bez atlīdzības remontēja Rīgas firma "Pamats"," norāda "Nekā personīga".

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais