PALĪDZAM: "Pēc Sebastiana piedzimšanas, ārsti jau bija viņu norakstījuši"

© labdaris.lv

Labdaris.lv portāls ziņo, ka līdzcilvēku palīdzība nepieciešama sešus gadus vecajam Sebastianam Babram. Slimība neļauj zēnam uzsākt skolas gaitas, kā to jau sākt darīt citi bērni.

“Hidrocefāliju viņam atklāja divu ar pusi mēnešu vecumā. Sešu mēnešu vecumā sākās epilepsija (West sindroms). Diagnozes sekoja viena pēc otras: zems muskuļu tonuss (hipotonija), organiskais smadzeņu bojājums,” atceras Sebastiana māmiņa Angelika.

Mamma katru dienu vingro, mācās un darbojas kopā ar Sebastianu. Zēna nodarbības katru dienu ilgst aptuveni 10 stundas, bet ar to nepietiek. Zēns lasa vismaz divās valodās, saprot visu, kas notiek apkārt, ir ļoti gudrs un draudzīgs, bet viņš nerunā, nestaigā, nevar izpausties. Vienīgā iespēja zēnam palīdzēt ir rehabilitācija.

Sebastiana māmiņa stāsta, ka ārstu prognozes pēc dēla piedzimšanas bija ļoti drūmas: ja zēns varēs noturēt karotīti, tā būs īsta veiksme. Angelika saprata, ka neviens cits par viņas bērnu necīnīsies un meklēja katru iespēju puisēnam palīdzēt. Smagais darbs ikdienā ir nesis neticamus rezultātus, jo puisēns prot lasīt. Mamma ir apņēmusies viņam iemācīt vismaz četras valodas. Apmācība sokas labi.

Par spīti lasītprasmei, zēns nerunā. Viņš nesaka “mamma”, viņš nesaka vispār neko. Zēns nestaigā. Lai konsultētos ar speciālistiem un apgūtu jaunas prasmes darbam ar zēnu, pērn mamma kopā ar Sebastianu devās uz rehabilitāciju, ko organizācija atļāva apmaksāt vēlāk. Pašlaik rēķina apmaksai pietrūkst 2325.86 eiro. Kamēr saistības nebūs nokārtotas, tālāka zēna ārstēšana būs neaizsniedzams sapnis.

Ziedot iespējams šeit!