Nākamnedēļ būs vēsāks nekā šonedēļ

© F64

Kopumā gan brīvdienās, gan arī nākamajā darba nedēļā tik silti kā šonedēļ vairs nebūs – varbūtība, ka termometra stabiņš pakāpsies virs +15 grādu atzīmes, šajā periodā nav augsta. Līdz ar to arī maksimālās temperatūras rekordi, kas šonedēļ vismaz vienā novērojumu stacijā tika uzstādīti katru darba dienu, vairs nav gaidāmi. Nokrišņi kādā no Latvijas reģioniem gaidāmi gandrīz katru dienu, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Darba nedēļas sākumā un vidū Latviju vēl no dienvidiem, dienvidrietumiem šķērsos nokrišņu zonas, tās vairāk skars valsts austrumu un centrālos reģionos, rietumu rajonos līs mazāk, bet nokrišņu zonu atkāpšanās no Latvijas gaidāma tikai darba nedēļas beigās. Līdz ar to debesis biežāk būs mākoņainas, un būs mazāks risks, ka nakts stundās tiks novērota negatīva gaisa temperatūra, tomēr arī dienas laikā gaiss iesils +8...+13 grādiem.

Latvijā

Pirmdien tīmeklī Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs Atis Švinka (“Progresīvie”) publicēja savu tvītu: “Šodien paiet gads kopš dienas, kas satricināja pasauli, kad Hamas realizētais terorisms atņēma dzīvības tik daudziem nevainīgiem cilvēkiem Izraēlā un daudzi tika saņemti par ķīlniekiem. Terorisms ir noziegums, nevainīgu civiliedzīvotāju nogalināšana ir noziegums, ķīlnieku sagrābšana ir noziegums. Šodien pieminam 7. oktobra nevainīgos upurus!”

Svarīgākais