Skaidro traģiskās avārijas Jūrmalas gatvē iemeslus

© twitter.com/ Matīss Skudris

Dažas minūtes pēc desmitiem no rīta, piektdien Rīgā, Jūrmalas gatvē, notika smaga avārija. Raidījums "Degpunktā" vēsta, ka avārijas brīdī notikuma vietā atskanējis sprādzienam līdzīgs troksnis. Netālu no sabiedriskā transporta pieturvietas no Piņķu puses braucošs auto ietriecies autobusā.

Kā vēsta raidījums, tad notikušā aculiecinieki pēc notikušā nekavējoties steigušies uz nelaimes vietu, lai palīdzētu cietušā auto pasažieriem. Pēc neilga brīža notikuma vietā ieradušies arī glābēji un mediķi.Glābšanas dienesta vīriem, lai atbrīvotu vissmagāk cietušo vīrieti no automašīnas, auto nācies graizīt vismaz pusstundu. 

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša informēja, ka avārijā smagi cieta divi vīrieši, kuri ar ļoti smagām traumām nogādāti Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā. Avārijā cietusi arī 29 gadus veca sieviete. Abu cietušo vīriešu vecumu nav bijis iespējams noskaidrot, jo viņi bija bezsamaņā.

Slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova minēja, ka vissmagāk cietušā vīrieša avārijā gūtās traumas nebija savienojamas ar dzīvību un viņš slimnīcā mira.

Notikuma vietā sastaptais autobusa šoferis bijis šoka stāvoklī, tāpēc no komentāriem atturējies. Vīrietis gan atklāj, ka pirms nelaimes gadījuma izbraucis no pieturas ieskatījies atpakaļskata spogulī, lai pārliecinātos par pasažieru drošību, kad negaidīti sajutis spēcīgo triecienu. 

Traģiskās avārijas izmeklēšana šobrīd uzticēta Valsts policijai. Pēc notikuma vietas apskates policijas pārstāvji pieļauj, ka vieglais auto pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu. Valsts policijas pārstāve arī apliecināja, ka pirmstiesas izmeklēšanā tiks skaidrots, vai autovadītājs bija alkohola reibumā, vai nē, un kāds bija iemesls negadījuma izraisīšanai.

Kāds raidījumā "Degpunktā" sastaptais policists atklāj, ja vien autovadītājs apzināti un rupji nepārkāpa ceļu satiksmes noteikumus, liktenīgā kļūda var būt saistīta ar šofera pieņēmumu, ka kustība šajā ceļu posmā ir vienvirziena. Tikmēr, kāds tuvējā autoservisa darbinieks raidījuma veidotājiem arī pastāstījis, ka pēc sadursmes vieglā auto šofera rokās atradies mobilais tālrunis.

Svarīgākais