Japānas tūristu uzmanību vēlas pievērst Latgales reģionam

Japāņu tūristi Itālijā © scanpix

Latvijas vēstniecībā Japānā noticis seminārs, kurā sniegta plaša informācija par ceļojumu maršrutu organizēšanas iespējām Latvijā, īpašu uzmanību pievēršot Latgales reģionam, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā.

Seminārā piedalījās vairāk nekā 40 vadošie japāņu tūrisma operatori un atsevišķu mediju pārstāvji, kurus uzrunāja Latvijas vēstnieks Normans Penke, īsumā iepazīstinot klātesošos ar Latviju, tās dabu un kultūru. Savā stāstījumā vēstnieks izcēla latviešu mūzikas mīlestību un aicināja apmeklēt Latviju 2018.gadā, kad notiks nākamie Latvijas Dziesmu un deju svētki.

Tāpat 2018.gadā Latvija atzīmēs neatkarības pasludināšanas 100.gadadienu, un šajā laikā notiks daudz dažādu pasākumu, kas sniegs lieliskas iespējas iepazīties ar Latvijas unikālo kultūras mantojumu, akcentēja Penke.

Semināra dalībniekiem tika sniegta plaša informācija par ceļojumu maršrutu organizēšanas iespējām Latvijā, īpašu uzmanību pievēršot Latgales reģionam. Tāpat seminārā tika prezentēts jauns tūrisma ceļvedis par Baltijas valstīm japāņu valodā, ko sastādījusi Sana Išiguči. Ceļvedi izdevusi izdevniecība "Shoshi Kan Kan Bo", un tas ir pieejams Japānas grāmatu veikalos no 18.marta.

Tūrisma nozare ir viena no perspektīvākajām Latvijas un Japānas sadarbības jomām, ko aktīvi atbalsta arī Latvijas vēstniecība Japānā. Japāņu tūristu skaits, kas izvēlas apmeklēt Latviju, stabili pieaug.

Pagājušajā gadā Latviju apmeklēja 21 575 japāņu tūristi, kas ir par 38,2% vairāk nekā 2014.gadā. Latvijas vēstniecība Japānā kopā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Tūrisma attīstības departamenta pārstāvi Japānā Šigejoši Noto regulāri rīko tūrismam veltītus seminārus vēstniecībā.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais