Kučinskim iesniegts vienkāršots veselības nozares rīcības plāns

© SCANPIX

Veselības ministrija (VM) izlabojusi savas nozares rīcības plānu un jau iesniegusi to Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), šodien žurnālistiem pastāstīja veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS).

Viņš atzīmēja, ka savas sadaļas valdības rīcības plānam ministrija jau bija izstrādājusi, kā arī saskaņojusi ar sociālajiem partneriem, tomēr premjers plānu atdevis atpakaļ. Kučinskis plānam bija sniedzis konkrētus komentārus, lai dokumentu uzlabotu. Kā pastāstīja Belēvičs, četrus punktus premjers bija aicinājis no nozares rīcības plāna izslēgt, lai plānu vienkāršotu, ņemot vērā, ka dokumentā tika iekļauti arī VM ikdienā pildāmie uzdevumi.

Belēvičs gan norādīja, ka vienu punktu, proti, sadarbības uzlabošanu ar nozares organizācijām, ministrija plānā gan atstājusi.

Šobrīd plāns jau ir nosūtīts Kučinskim, un rīt Belēvičs ar premjeru tiksies, lai pārrunātu nozares rīcības plāna prioritātes - veselības aprūpes pakalpojumu pieejamības palielināšanu, atalgojuma palielināšanu nozarē strādājošajiem un jauna veselības aprūpes finansēšanas modeļa izstrādi.

Ministrs piebilda, ka gatavo nelielu prezentāciju, lai saprotamā un vienkāršā valodā izskaidrotu ministrijas ieceres.

LETA jau vēstīja, ka premjers pagājušajā nedēļā paziņoja, ka viņu neapmierina ministriju iesniegtie nozaru rīcības plāni, uzdeva tos pārveidot un iesniegt atkārtoti, kā arī noteica, ka ar katru ministru tiksies individuāli, lai uzklausītu klātienē viņu redzējumu. Katram no ministriem uz tikšanos ir jāsagatavo informācija vai nu papīra, vai prezentācijas formātā. "Lai saprastu, par ko mēs kopīgi runājam," Ministru kabineta komitejas sēdē paskaidroja valdības vadītājs.

Katram ministram sarunai tiks veltīta aptuveni stunda, ilgākais - pusotra stunda.

Ministrijām nozaru rīcības plāni bija jāiesniedz līdz 30.martam. Divas to nebija izdarījušas vispār, bet pārējo ministriju iesniegto plānu kvalitāte neatbilda kritērijiem, par kuriem tika panākta vienošanās valdības deklarācijas apstiprināšanas laikā. "Tā vietā ministriju iesniegtajos plānos visbiežāk dominē deklaratīvas frāzes un pārstāsts par ikdienā veicamajiem darbiem," teikts Kučinska vēstulē sociālajiem partneriem.