Divgadīgo Kasparu no ratiņkrēsla var glābt vien līdzcilvēku atbalsts!

© F64

Kaspars ir aktīvs un dzīvespriecīgs divgadnieks, kurš sācis apmeklēt arī bērnudārzu. Puisēnam ir liels prieks spēlēties, aktīvi darboties kopā ar citiem bērniem un dejot, kā arī palīdzēt tētim un mammai mājsaimniecības darbos.

Kasparam ir iedzimtas labās kājas kaulu patoloģijas, līdz ar to bērns jau no dzimšanas ir pieradis pie tā, ka viena kāja ir stipri īsāka nekā otra. Šobrīd atšķirība kāju garumiem ir apmēram 12 centimetri, kas Kasparam stipri apgrūtina staigāšanu. Taču tas zēnu neattur no vēlmes izzināt pasauli un piedalīties ikdienas nodarbēs.

Diagnoze – iedzimts augšstilba kaula un apakšstilba defekts, smaga pēdas deformācija, stipri saīsināta kāja – augšstilbs un apakšstilbs, gūžas displāzija, ceļa saliekšanas kontraktūra.

Kasparam četru un piecu gadu vecumā plānotas operācijas Vācijā, un līdz to veikšanai nepieciešams nodrošināt profesionālu ortoprotēžu izgatavošanu, kas veicinātu gan labāku operāciju iznākumu, gan nākotnē nodrošinātu bērnam iespēju pārvietoties bez ratiņkrēsla palīdzības.

Ģimene vērsušies gan pie Latvijas, gan Vācijas speciālistiem, taču ārstniecības iestāde ortoprotēžu izgatavošanai ir izvēlēta Vācijā, jo Latvijā trūkst zināšanu, pieredzes un tehnoloģiju, lai izgatavotu nepieciešamās ortoprotēzes. Vācijā jau ir izgatavota pirmā ortoprotēze staigāšanai, zēns to lieto ikdienā. Ģimene to apmaksāja no saviem līdzekļiem.

Šī gada augustā Kasparam būs nepieciešamas nākamās ortoprotēzes staigāšanai un ortozes naktij. Šis pakalpojums ir dārgs un ģimenei nav pieejami šādi līdzekļi, lai saviem spēkiem segtu augstās izmaksas.

Ortoprotēzes staigāšanai un ortozes naktij līdz operāciju veikšanai kopā izmaksās 36 000 eiro. Summā iekļauti arī izdevumi, kas saistīti ar ortoprotēžu remontu, to pielāgošanu bērnam augot, ārsta konsultācijas un uzturēšanās izmaksām.

Fonds "Ziedot.lv"
Reģ. Nr.: 40008078226
Bankas kods
HABALV22
Konta Nr.
LV95HABA0551006150241
Mērķis
Palīdzība Kasparam Dombrovskim

Svarīgākais